Loading...

سقف گنبدی


سقف گنبدی

پیشتر به بررسی مزایا و معایب انواع سقف های شینگل و انواع پوشش سقف شیبدار پرداختیم. در مقاله پیش رو با سقف‌های مسطح و سقف‌ های Jerkinhead آشنا می‌شویم.

سقف سقف سقف سقف

سقف گنبدی یا ( Dome Roof ) را می‌توان به یک چند ضلعی تشبیه نمود که شکل کاسه‌ای به خود گرفته است. سقف گنبدی ایده فوق‌العاده‌ای‌ برای ارتقا‌دادن جنبه‌های زیبایی و چشم‌نواز و با شکوه جلوه‌دادن هر عمارتی است. یک انتخاب معرکه برای سقف آلاچیق‌ها ، گنبد‌ها و اتاق‌های بالا‌خانه.

مواد و مصالح قابل استفاده سقف گنبدی :

سقف گنبدی را می‌توان با شینگل‌ها، فلز و یا حتی شیشه ساخت. اما اگر می‌خواهید از شر هزینه‌های تعمیر و نگهداری سقف رهایی یابید، بهتر است از فلز استفاده کنید.

مزایای سقف گنبدی :

این سقف‌ها‌ هم از حیث زیبایی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند،‌ هم در زمینه مقاومت و دوام در برابر شرایط جوی به خوبی عرض‌اندام می‌کنند.

معایب سقف گنبدی :

  1. طراحی پیچیده سقف‌های گنبدی سبب هزینه‌بر و گران بودن ساخت و اجرای این‌گونه سقف‌ها می‌شود.
  2. با این حال، بسته به نوع سازه ممکن است بتوانید یک سقف گنبدی پیش‌ساخته برای بنای خود مهیا کنید.

 

سقف‌های هرمی شکل یکی از انواع بام‌های شیب‌دار چند‌بر محسوب می‌شوند. اضلاع چهارگانه سقف در بالاترین نقطه بنا به‌هم متصل می‌شوند. سقف‌های هرمی شکل اغلب در سازه‌های کوچک‌تر همچون خانه‌های ویلایی و اتاقک‌ها کاربرد دارند. با این حال در بخش‌های فرعی ساختمان از قبیل استخر‌های سرپوشیده، گاراژها و انباری نیز می‌توان این سبک سقف شیب دار استفاده کرد.

مزایا ی سقف هرمی شکل :

  1. سقف‌های هرمی در برابر وزش بادهای شدید بسیار مقاوم بوده و ایستادگی می‌کنند، بنابراین یک گزینه فوق‌العاده مناسب برای مناطق طوفان‌خیز و بادگیر به شمار می‌روند.
  2. شیب سقف به‌گونه‌ای‌ست که فضای قابل سکونت ساختمان را بسط می‌دهد تا بتوان در پناه آن اتاقک زیر شیروانی ساخت.
  3. هزینه‌های مربوط به انرژی مصرفی ساختمان به لطف لبه‌های پیش آمده سقف کاهش می‌یابد.

معایب سقف هرمی شکل :

طراحی پیچیده سقف هرمی شکل هزینه ساخت و اجرای آن را به مقدار چشمگیری افزایش می‌دهد.

هرمی شکل سقف
سقف ترکیبی

سقف ترکیبی به سبکی از طراحی اطلاق می‌شود که با تلفیق نمودن چند نوع مختلف سقف و سوار کردن آن‌ها بر روی بام ساختمان حاصل می‌شود، سقفی بسیار زیبا و شکیل که قابلیت‌ها و کاربرد فراوان دارد. به عنوان مثال خانه‌ای را در‌ نظر بگیرید که سقف بنای اصلی شیب‌دار چند‌بر بوده اما سقف بالای پنجره‌ها شیروانی و سقف ایوان شیب‌دار تک‌بر است.

مزایا ی سقف ترکیبی :

  1. امکان استفاده و ترکیب نمودن انواع مختلف سقف باعث می‌شود نگاه‌ها به سمت عمارت شما معطوف شود.
  2. یک ترفند هوشمندانه و فوق‌العاده که به شما فرصت می‌دهد برای هر بخش از ساختمان بهترین و مناسب‌ترین سقف را برگزینید.

معایب سقف ترکیبی :

  1. هر چه طراحی سقف پیچیده‌تر و دشوار‌تر باشد، ساخت آن گران‌تر خواهد بود.
  2. وصل کردن چند نوع سقف با شیب‌های متفاوت به هم، نیازمند صرف مواد و مصالح و نیروی انسانی بیشتر است و این معنایی ندارد جز بالا رفتن هزینه‌های ساخت سقف.
  3. در محل اتصال و مرز میان  سقف‌ها، پستی و بلندی‌هایی پدید می‌آید که نقطه ضعف سقف به شمار می‌رود؛ چراکه بستری‌ مناسب برای نشت و چکه کردن آب از آن است.